Mix Fishing och Mix Knives är ett gemensamt bolag med organisationsnummer 5566510-4410.

Nedan följer våra köp- och leveransvillkor:

För att få handla i webshopen behöver du vara 18 år eller ha målsmans tillåtelse.
Genom att du skickar iväg din order så har du godkänt köpet och våra köpvillkor.

Min.order
Vi tillämpar inte någon form utan minsta ordervärde. Vi anser att samtliga kunder är lika viktiga..

Betalning
Vi erbjuder följande betallösningar för dig som kund hos oss.

Klarna Checkout
Med Klarna Checkout så kan du välja att betala mot faktura, konto, kreditkort eller via din internetbank.
Villkoren för respektive betalsätt framgår när du väljer betalsätt och checkar ut din beställning (lägger din order)

PayPal Checkout Express
Med PayPay kan du enkelt betala via ditt Paypal-konto eller med kreditkort.
Avgiften för PayPal är 50:-

Postförskott
Du kan välja Postförskott för din leverans och vi debiterar då 100:- (som motsvarar Postens avgift). Postförskott gäller endast för leveranser inom Sverige.

Outlösta paket
För varor som du som kund inte löser ut debiterar vi en kostnad för frakt, returfrakt och hantering på totalt 300 kr. Vid skrymmande sändningar tillkommer även extra fraktkostnad enligt prislista.

Leveranser
Vid leveranser samarbetar vi främst med Posten(Postnord). Vi kan normalt skicka din beställning vara inom 1-5 arbetsdagar vilket innebär att du som kund borde få det du beställt inom 1-5 arbetsdagar.
Vid försenad leverans har du som kund hos oss alltid rätt att häva ditt köp utan någon kostnad.

Vi aviserar alltid våra försändelser via sms eller email. Ange alltid ditt mobilnummer om du önskar sms-avisering för leveransen.

Om vi inte kan leverera den beställda produkten så förbehåller vi oss rätten att häva köpet.


Kontaktuppgifter butik Enköping
Mix Fishing
Skälbygatan 8
745 37 Enköping
Tel. 0171-36005

Kontaktuppgifter butik Ljusdal
Mix Knives
Södra Järnvägsgatan 11a
827 32 Ljusdal
Tel. 0651-16380


30 dagars bytesrätt / öppet köp
Vi på Mix Knives - Mix Fishing tillämpar 30 dagars bytesrätt. Returnerade varor måste vara i obruten förpackning och i samma skick som vid leveranstillfället.
Vid byten står kunden för returfrakten till oss.

Reklamationer
Vid reklamationer måste du börja med att skicka ett mail till oss eller kontakta oss på telefon. Beskriv i mailet varför du vill reklamera och bifoga en bild på skadan, skriv även ordernr/kundnummer. Vid de flesta fall är det våra leverantörer som avgör vad som går under reklamation därför måste varan skickas i retur till oss för att sedan skicka vidare till leverantören. Vi försöker hålla en så kort hanteringstid för reklamationer som är möjligt.
Vi skickar en fraktsedel till dig så du kan skicka tillbaks den skadade varan.

Transportskada
Om en vara från oss skadas i transport, oavsett om skadan är väl synlig eller dold, skall detta anmälas omgående till speditören och till oss. Senast inom 7 dagar.

Garanti
Vi tillämpar och följer konsumentköplagen.
Det innebär att alla varor som säljs via vår webshop eller i någon av våra butiker har minst ett års produktgaranti och oftast är det två år som gäller.
Undantag är bl.a. en del fiskerullar där garantitiden är längre som t.ex. 5 år.

30 dagars ångerrätt

Varor som köpts av oss via webshopen där kunden ångrar sig måste vara i obruten förpackning och i samma skick som vid leveranstillfället. Kunden ansvarar för returfrakten.

Returer
Oavsett om det gäller garantiärende, byte av vara eller öppet köp.
Kontakta ALLTID oss innan retur görs, antingen via mail eller telefon.

Vi reserverar oss mot eventuella felaktigheter på webbplatsen, utgående artiklar, felskrivningar, otydliga bilder samt slutförsäljning.

Personuppgifter
Alla personuppgifter som du lämnar till oss hanteras med stor respekt. Vårt sätt att samla och lagra information följer Personuppgiftslagen, SFS 1998:204 som bygger på gemensamma regler som har beslutats inom EU. Vi lämnar inte ut eller säljer vidare de personuppgifter som vi inhämtar från våra kunder. Vi inhämtar bara den information som vi behöver för att kunna behandla din order och uppgifterna används endast av oss i tex. nyhetsbrev och annan information som du godkänt att erhålla från oss samt de partners vi har för att kunna slutföra din order.

Force Majeure
Mix Knives AB är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl. a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Tvist
Vid eventuell tvist har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.